Svet čeka novog predsednika podeljene Amerike /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Napeta je završnica američkih predsedničkih izbora. U ključnim državama tzv. bojnog polja odnos snaga Donalda Trampa i Džoa Bajdena menja se iz sata u sat. Svođenje rezultata iskomplikovali su glasovi poštom, zbog čega bi brojanje moglo da se otegne.

Zašto je proces brojanja glasova samo slika i prilika stanja u SAD? Zbog čega je sintagma „podeljena zemlja“ nezaobilazna u svakom izveštaju o američkim izborima i može li to da promeni novi predsednik, ma ko bio? Može li biti krađe glasova? Zašto Evropa priželjkuje Bajdena za predsednika, a da li je Rusiji i Kini svejedno? Gde je u našem regionu linija podele među navijačima za Bajdena i Trampa?

O rezultatima i posledicama američkih izbora u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore analitičari: u beogradskog studiju je Aleksandar Pavić, video-vezom iz Vašingtona nam se javlja Obrad Kesić, a kako američku ekonomiju u svetlu ovih izbora vidi ekonomista dr Goran Nikolić, saznaćemo u telefonskom uključenju.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima  Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala