Sukobi u Karabahu: Uništen jermenski top i oborena dva azerbejdžanska drona /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaUništena vojna tehnika Armije odbrane Karabaha u rejonu Hadruta
Uništena vojna tehnika Armije odbrane Karabaha u rejonu Hadruta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinice azerbejdžanske vojske nastavljaju sa onesposobljavanjem vojne tehnike neprijatelja, u utorak je uništen jedan protivavionski top jermenskih oružanih snaga „M-55“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. Istovremeno, iz Jerevana javljaju da su oborena dva azerbejdžanska drona u razmaku od 15 minuta.
„Treba napomenuti da je protivavionski trocevni top kalibra 20 milimetara, proizveden 1955. godine i ugrađen na višenamenski laki oklopni transporter, namenjen gađanju meta i žive sile koji lete na malim visinama“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Istovremeno, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan izjavila je da su tokom dana oborene dve azerbejdžanske bespilotne letelice iznad jermenske teritorije.

„Jedinice protivvazdhuplovne odbrane oborile su neprijateljski dron oko osam sati po lokalnom vremenu u području naselja Šatdžrek jermenske oblasti Geharkunik“, napisala je ona na svojoj Fejsbuk stranici i dodala da su jedinice PVO jermenskih oružanih snaga nakon 15 minuta oborile još jedan azerbejdžanski dron.

Nešto ranije predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je azerbejdžanska vojska uspela da preuzme kontrolu nad još sedam naselja u Nagorno-Karabahu.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala