Stopirana presuda Poljske: „Gasprom“ uložio žalbu na kaznu od 6,5 milijardi evra

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLogo kompanije "Gasprom" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Logo kompanije Gasprom na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Gasprom“ je podneo žalbu na odluku poljske antimonopolske agencije, koja je u oktobru kaznila kompaniju sa 6,5 milijardi evra zbog „Severnog toka 2“, saopštila je kompanija.
„'Gasprom' je danas, 4. novembra, podneo žalbu poljskom Sudu za zaštitu konkurencije i potrošača protiv odluke poljske antimonopolske agencije“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Kompanija ističe da se ne slaže sa odlukom o izricanju novčane kazne od oko 6,5 milijardi evra.

„Gasprom“ dodaje da tokom žalbenog postupka odluka ne može da se realizuje dok odgovarajuća sudska odluka ne stupi na snagu.

Brod za polaganje cevi gasovoda Severni tok 2, Akademik Čerski, u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija
Poljska osveta: Astronomska kazna „Gaspromu“ jer je Severni tok 2 zaobilazi

Podsetimo, ranije je poljska antimonopolska agencija UOKiK saopštila da je kaznila rusku kompaniju „Gasprom“ sa oko 7,6 milijardi dolara (6,5 milijardi evra) zbog „Severnog toka 2“, a evropske partnere na projektu sa 61 milion dolara. Takođe je saopšteno da su partneri „Gasproma“ koji rade na projektu izgradnje gasovoda obavezni da u roku od 30 dana raskinu sporazume o finansiranju izgradnje gasovoda.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je ranije da Moskva žali što Varšava ignoriše interese evropskih potrošača i podriva energetsku bezbednost Evrope.

Istovremeno je iz Kremlja saopšteno da situacija sa gasovodom najverovatnije neće uticati na odnose sa Varšavom, jer, kako su naveli, ni do sada baš „nisu cvetali“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala