Dan narodnog jedinstva: Putin položio cveće na spomenik Minjinu i Požarskom /video/

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin deli nagrade u čast Dana narodnog jedinstva
Ruski predsednik Vladimir Putin deli nagrade u čast Dana narodnog jedinstva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Dan narodnog jedinstva koji se danas obeležava u Rusiji položio cveće na spomenik Minjinu i Požarskom na Crvenom trgu u Moskvi, prenosi „Rusija 24“.

Putin je položio cveće zajedno sa predstavnicima omladinskih organizacija.

Ruski predsednik će danas posetiti i novi Muzej arheologije manastira Čudov, koji je izgrađen na mestu 14. zgrade moskovskog Kremlja. Putin će takođe prisustvovati i ponovnom puštanju u rad sata na Spaskoj kuli. Početkom oktobra sat sa zvonima na Spaskoj kuli je zaustavljen zbog postavljanja novih zvona i njihovog podešavanja. 

Ranije je saopšteno da će ruski predsednik danas razgovarati sa predstavnicima verskih zajednica u onlajn formatu.

U Rusiji se 4. novembra proslavlja Dan narodnog jedinstva. Praznik je uključen u kalendar praznika pre 15 godina u znak sećanja na događaje iz 1612. godine kada su ustanici pod vođstvom Kuzme Minjina i Dmitrija Požarskog oslobodili Moskvu od poljskih osvajača.

Ove godine će se zbog epidemiološke situacije većina događaja u čast obeležavanja Dana narodnog jedinstva održati onlajn.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala