Putin citirao Bibliju, Kuran, Toru i Gandžur: Imaju nešto što ih objedinjuje

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom sastanka sa predstavnicima verskih zajednica pažnju ruskog predsednika Vladimira Putina privukla su četiri sveta teksta - Biblija, Kuran, Tora i Gandžur, koje je zatim citirao.

Predsednik je tokom sastanka primetio da su pored njega na stolu četiri sveta teksta - Biblija, Kuran, Tora i Gandžur, i dodao da svaki od njih sadrži ljubav prema bližnjem, bez obzira na rasu, nacionalnost i tradiciju.

Putin je rekao da će dozvoliti sebi da citira neke od njih i počeo je od Biblije.

„Niko nema veće ljubavi od ove: da neko položi svoj život za svoje prijatelje“,  rekao je Putin.

Zatim je preneo reči iz Kurana.

„Muhamede, ne tražim od vas nagradu za to što vam objavljujem istinsku veru, već samo pozivam da volite bližnjeg svoga. Onoga ko čini dobro, dvostruko ćemo nagraditi dobrim“, citirao je Putin Kuran.

Putin je takođe citirao Toru.

„Ne gaji u srcu mržnju prema svom bratu. Iznova i iznova savetuj svog bližnjeg i nećeš biti grešan zbog njega. Ne sveti se i ne budi zlopamtilo, voli bližnjeg kao samog sebe“, izjavio je predsednik.

Za kraj, Putin je citirao Budine reči.

„Na ovom svetu mržnja nikada ne može biti iskorenjena uz pomoć mržnje. Samo ljubav može da pobedi mržnju“, dodao je predsednik.

Predsednik Rusije je na Dan narodnog jedinstva koji se danas obeležava u Rusiji položio cveće na spomenik Minjinu i Požarskom na Crvenom trgu u Moskvi.

U Rusiji se 4. novembra proslavlja Dan narodnog jedinstva. Praznik je uključen u kalendar praznika pre 15 godina u znak sećanja na događaje iz 1612. godine kada su ustanici pod vođstvom Kuzme Minjina i Dmitrija Požarskog oslobodili Moskvu od poljskih osvajača.

Ove godine će se zbog epidemiološke situacije većina događaja u čast obeležavanja Dana narodnog jedinstva održati onlajn.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala