Posle Mičigena podneta tužba i za Pensilvaniju: Tramp zahteva obustavu brojanja glasova

© AP Photo / Julio CortezIzbori za predsednika SAD - brojanje glasova
Izbori za predsednika SAD - brojanje glasova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predizborni štab Donalda Trampa zatražio je od suda da „zabrani demokratama da skrivaju glasove u Pensilvaniji“, izjavio je zamenik štaba Džastin Klark.

„Obraćamo se sudu kako bismo sprečili demokrate da skrivaju glasove od naših republikanskih posmatrača na izbornim mestima“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Filadelfiji i u drugim gradovima zahtevali su od republikanskih posmatrača da stoje na udaljenosti od 7,5 metara od mesta gde se broje glasovi, čime su ih sprečavali da rade svoj posao.

„Obraćamo se sudu sa zahtevom da se obustavi brojanje sve dok se ne omogući potpuna transparentnost i republikanci ne mogu da budu sigurni u to da se brojanje glasova odvija po izbornim pravilima“, istakao je Klark.

Takođe je rekao i da su se republikanci obratili sudu zbog kršenja izbornih pravila po pitanju identifikacije glasača koji su svoj glas poslali putem pošte.

Prethodno je štab američkog predsednika Donalda Trampa objavio je da je podneo tužbu za zaustavljanje prebrojavanja glasačkih listića u Mičigenu.

Pročitajte još:

Trampov štab podneo tužbu: Traži prekid brojanja glasova u Mičigenu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala