Legendarni Maradona uspešno operisan

© AP Photo / Raad AdaylehDijego Armando Maradona
Dijego Armando Maradona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona uspešno je operisan u noći između ponedeljka i utorka, nakon što je utvrđeno postojanje krvnog ugruška na potezu između lobanje i mozga.

Operacija je trajala 80 minuta, obavljena je u Buenos Ajresu, a da je sve prošlo kako treba potvrdio je i Maradonin lekar Leopoldo Duke, prenose mediji.

"Hematom na mozgu je uspešno otklonjen. Dijego je odlično podneo operaciju. Budan je. Sve je u redu", kazao je Duke posle operacije.

Maradona će posle operacije ostati u bolnici. Pred njim je sada proces oporavka.

Vest da Maradona mora na operaciju sinoć je obišla svet. Ispred bolnice Olivos u Buenos Ajresu, u kojoj se nalazi Maradona, okupili su se njegovi obožavaoci da mu daju podršku.

Maradona je juče primljen u bolnicu u La Plati, a prvi izveštaji su bili da je hospitalizovan zbog stresa i depresije.

Argentinac bi trebalo da bude u izolaciji, jer je jedan od njegovih telohranitelja zaražen korona virusom.

On je, međutim, u subotu, dan nakon 60. rođendana, bio na stadionu Gimnasije iz La Plate, čiji je trener, ali je posle samo nekoliko minuta u očigledno lošem stanju otišao kući.

Maradona je i ranije imao zdravstvenih problema. On je zbog srčanih i respiratornih komplikacija povezanih sa konzumacijom kokaina bio u bolnici 2004. godine, a potom je na Kubi prolazio kroz proces rehabilitacije. Godinu kasnije išao je na operaciju kako bi smanjio želudac, jer je imao problema sa težinom.

Na klinici u Buenos Ajresu se 2007. godine odvikavao od alkohola.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala