Patrijarh Irinej i episkop Joanikije pozitivni na koronu

© Sputnik / Aleksandar MilačićPatrijarh srpski Irinej
Patrijarh srpski Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na korona virus, saopšteno je iz te eparhije. Nešto ranije stigla je vest i da je na koronu pozitivan srpski patrijarh Irinej.

Iz budimljansko-nikšićke eparhije naveli su da je stigao pozitivan rezultat Pi-si-ar testa na virus koronu koji je vladiki Joanikiju obavljen u sredu ujutru. U skladu sa tim biće ordinirana adekvatna terapija.

Vladika je nepromenjenog opšteg stanja sa stabilnim vitalnim parametrima.

„Prilikom redovnog večernjeg lekarskog obilaska episkopa Joanikija, konstatovano je da je vladika nepromenjenog (urednog) opšteg stanja, te da su svi fizikalni nalazi po sistemima u fiziološkom opsegu. Vitalni parametri su stabilni (telesna temperatura, saturacija i krvni pritisak), a njegov subjektivni osećaj dobar“, navedeno je u saopštenju.

Patrijarh Irinej ima koronu

Da je virusom korona zaražen i srpski patrijarh Irinej saopšteno je takođe večeras. Patrijarh je primljen u specijalnu kovid bolnicu u Beogradu.

"U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je Pi-si-ar testiranje na SARS KOV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u KOVID bolnici u Beogradu", navodi se u kratkom saopštenju SPC.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala