Brojne policijske snage Euleksa opkolile kuću perjanice OVK-a, saslušanje u sobi /foto/

© Tanjug / Zoran ŽestićPripadnici Euleksa
Pripadnici Euleksa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brojne policijske snage iz jedinice Euleksa od jutros u šest sati opkolile su kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, ali razlog za to još nije poznat, javljaju izvori Kosova Pres. Članovi Krasnićijeve porodice izjavili su da je u toku saslušanje u sobi.

Kako navodi taj medij, Euleks i dalje blokira put na kome se nalazi Krasnićijeva kuća.

Jakup Kranići je jedan od glavnih ličnosti OVK, tokom rata bio je na visokom položaju kao portparola ove terorističke organizacije. Obavljao je visoke funkcije kao predsednik Skupštine Kosova i ministar u vladi .

Trenutno se Krasnići nalazi na mestu predsednika Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative, preneo je Kosovo onlajn.

Prištinska Koha dotore je objavila da je vest potvrđena iz kancelarije specijalnog tužioca. Kako je im je rečeno iz te kancelarije, specijalne jedinice se nalaze na terenu, izvode akciju uz pomoć kosovske policije.

"Više informacija javnosti će biti prosleđeno kasnije", navodi se u saopštenju kancelarije Specijalnog tužilaštva.

Krasnićijev advokat Arian Koci kaže da to što kosovska policija i Euleks pretresaju kuću njegovog klijenta, po nalogu Specijalnog suda, ukazuje da je moguće da je potvrđena optužnica protiv njega.

Koca smatra da je pretres nepotreban i tvrdi da se do sada njegov klijent odazivao pozivu suda, prenosi Kosovo onlajn.

"Vrši se pretres, to je nepotrebni spektakl, do sada se svako javljao u Specijalni sud. Nije bilo potrebe za ovakvim spektaklom. Ovo može biti potvrda optužnice, ali ne nužno", rekao je on.

​Porodica Jakupa Krasnićija saopštila je danas da su prestrašeni današnjim upadom Euleksa u njihovu kuću, kao i da se od jutros Jakup Krasnići nalazi u odvojenoj prostoriji.

Krasnićijev bratanac Arijan rekao je za kanal 10 da Jakupa od jutros saslušavaju u posebnoj sobi, prenosi Gazeta ekspres.

"Od šest sati jutros terorišu kada su upali u kuću. Ne znamo o čemu ga ispituju. Ne znamo koliko će ovo trajati", rekao je on. preneo je B92.

​Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala