Ambasador Srbije u Angoli stupio na dužnost i odmah podelio javnost – stilom oblačenja

© Sputnik / Radoje PantovićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada je pre desetak dana preuzeo dužnost, novi ambasador Srbije u Angoli Miloš Perišić nije ni slutio da će njegovo postavljanje izazvati pažnju javnosti i postati pravi hit na društvenim mrežama. Perišić je na prijem povodom predaje akreditivnog pisma predsedniku Žoau Gonsalvešu Lourensu došao u narodnoj nošnji, opancima, sa šajkačom i maskom na licu.

Fotografije sa prijema kod predsednika Angole su ubrzo osvanule na Tviteru i pokrenule lavinu komentara, piše „Blic“.

Nesvakidašnji način odevanja za diplomatske prijeme „zapao je za oko“ tviteraša, koji su pokrenuli veliki broj rasprava na ovu temu.

Korisnici su podeljeni, dok ga jedni kritikuju ističući da tako nešto nikako nije primereno za jednog diplomatu i nekoga ko predstavlja Srbiju u svetu, veliki broj korisnika društvenih mreža je mišljenja da je upravo tradicionalni način odevanja, u narodnu nošnju, pravi način da se predstavi zemlja iz koje dolazi.

Takođe, među afričkim diplomatama uobičajeno je da promovišu svoju tradiciju i narodne nošnje pri zvaničnim posetama drugim zemljama, pa je moguće da je naš abasador na isti način želeo da predstavi i Srbiju.

Srpski diplomata svojim izborom odevne kombinacije izazvao je veliku pažnju, kako domaće, tako i međunarodne javnosti, tako da sada svi znaju ko je naš ambasador u ovoj afričkoj državi.

Pre dužnosti u Angoli Perišić je bio otpravnik poslova Ambasade Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a pre toga je obavljao službu u Bagdadu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala