Terorista prolazi pored nas! Ekskluzivna ispovest Srbina koji je bio na korak od užasa u Beču

© Foto : Sputnjiku ustupio Miroslav GrujićRestoran više neće raditi, ali ne zbog terorizma, već zbog korona virusa koji je od danas zaključao Beč.
Restoran više neće raditi, ali ne zbog terorizma, već zbog korona virusa koji je od danas zaključao Beč. - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Bili smo baš uz stepenice kojima je terorista došao, to je desetak metara od lokala, izvirili smo, videli smo kako meci lete na sve strane. Tada smo shvatili da je ozbiljno. Srećom, terorista je otrčao na drugu stranu, a mi smo se povukli dublje u lokal", priča za Sputnjik Miroslav Grujić.

Prava drama odvijala se sinoć u restoranu "Vino laguna" koji se nalazi na jednom od mesta terorističkog napada u srcu Beča. Vlasnik Miroslav Grujić za Sputnjik kaže da u prvom trenutku ni on, ni gosti nisu shvatali koliko je situacija ozbiljna.

"Čuli smo da se puca, u šali smo rekli da se neko rešava petardi, pošto neće moći da ih baca za Novu godinu, dok nije krenula drama...", priča nam Grujić.

© Foto : Sputnjiku ustupio Miroslav GrujićGrujićev restoran u centru Beča, teroristi kao da su za napad iskoristili poslednje veče pred nove mere uvedene zbog korone.
Terorista prolazi pored nas! Ekskluzivna ispovest Srbina koji je bio na korak od užasa u Beču - Sputnik Srbija
Grujićev restoran u centru Beča, teroristi kao da su za napad iskoristili poslednje veče pred nove mere uvedene zbog korone.

Terorista prošao pored restorana koji drži Srbin u Beču

On dodaje da u prvom trenutku uopšte nije bio uplašen, a ni gosti, jer nisu bili svesni da nešto takvo može da im se desi u bezbednom Beču. Kaže da su se potpuno osvestili tek kad je došla policija.

"Kad su počeli da pristižu, tad se pojavio strah, došli su pod punom ratnom opremom. Lokal je ubrzo bio pun policije, pitali smo ih šta se dešava, obično stignu i brže u ovaj kraj, jer je u blizini stanica. Rekli su da im je bilo potrebno više vremena, jer su dobili dojavu o pucnjavi, morali su da obuku posebnu opremu".

Snajperista na krovu

Preko puta Grujičevog lokala je takođe restoran, a iznad njega poslovni prostor iz koga je sve vreme tokom jurnjave za teroristima na njega i goste motrio snajperista.

"Kad sam pitao policiju zašto je u nas uperen snajper, objasnili su mi da ne znaju da li se neki od terorista možda posle napada ubacio u lokal i glumi nevinog gosta".

© Foto : Sputnjiku ustupio Miroslav Grujić"Izvirili smo, meci su leteli na sve strane, terorista je otrčao na drugu stranu, a mi smo se povukli dublje u lokal", priča za Sputnjik Miroslav Grujić.
Terorista prolazi pored nas! Ekskluzivna ispovest Srbina koji je bio na korak od užasa u Beču - Sputnik Srbija
"Izvirili smo, meci su leteli na sve strane, terorista je otrčao na drugu stranu, a mi smo se povukli dublje u lokal", priča za Sputnjik Miroslav Grujić.

Grujić dodaje da je došlo jako puno policajaca, da je ceo blok, pa i restoran u kome su se nalazili, bio blokiran do dva ujutro. Tada su ih u kordonu sproveli na sigurno.

On priča da od jutros nije izlazio iz kuće, jer je takva preporuka policije, ali da svakako neće na posao, jer je Beč od danas zaključan zbog korone i restoran neće raditi.

Strah od ekstremista

Ne plašim se terorista, plašim se drugih stvari koje mogu da stignu sve nas koji smo sa strane došli u Beč, kaže Grujić:

"Najviše se plašim da se posle ovoga ne pojavi revolt prema svim strancima u Beču, da se ne probude ekstremisti i kažu da nas treba očistiti. U lokal je sinoć došao mladić obučen u uniformu. Taj momak je kod sebe imao punu ratnu opremu i pištolj, bio je spreman za borbu. Sreća, pa ga znam, svraća kod nas na piće. Na kraju sam morao da ga pustim unutra", priča Grujić.

© REUTERS / LISI NIESNERPolicijska vozila blokiraju ulicu u blizini trga Švedenplac nakon razmene vatre u Beču
Terorista prolazi pored nas! Ekskluzivna ispovest Srbina koji je bio na korak od užasa u Beču - Sputnik Srbija
Policijska vozila blokiraju ulicu u blizini trga Švedenplac nakon razmene vatre u Beču

On je iznenađen blagom reakcijom policije prema mladiću koji se u vreme teroristikog napada naoružan pojavio u njegovom restoranu, a do njega je morao nekako i da dođe.

"Rekao je da je naoružan, rekli su mu da izvadi pištolj, uzeli su ga i izvadili municiju. Koliko sam shvatio, imao je dozvolu, jer je u nekakvom rezervnom sastavu vojske, ima pravo da drži oružje, ali ne i da ga nosi sa sobom po gradu".

Grujić na kraju razgovora za Sputnjik kaže da celo jutro premotava film, razmišlja o tome šta je zapravo moglo da se desi i da su dobro prošli.

"Pre drame u lokal je ušao jedan stalni gost, da je zakasnio deset minuta, došao bi njemu u susret, u susret teroristi, kao čovek na jednom od snimaka, koji je ubijen. Strašno je sve ovo".

© Foto : Sputnjiku ustupio Miroslav Grujić"Pitao sam policiju zašto je u nas uperen snajper, objasnili su mi da ne znaju da li se neki od terorista možda posle napada ubacio u lokal i glumi nevinog gosta", kaže Grujić.
Terorista prolazi pored nas! Ekskluzivna ispovest Srbina koji je bio na korak od užasa u Beču - Sputnik Srbija
"Pitao sam policiju zašto je u nas uperen snajper, objasnili su mi da ne znaju da li se neki od terorista možda posle napada ubacio u lokal i glumi nevinog gosta", kaže Grujić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala