Ruski poslanik o međuverskom miru: Zapad treba da uči od Rusije

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrPrazna ulica pored zidina Kremlja zbog uvođenja karantina u Moskvi
Prazna ulica pored zidina Kremlja zbog uvođenja karantina u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Komiteta ruske Državne dume za etnička pitanja Valerij Gazajev je u pozadini incidenata u Parizu i Nici preporučio zapadnim kolegama da aktivnije koriste iskustvo Rusije u izgradnji međuverskog mira.
„Od pamtiveka su se u našoj zemlji gradili skladi međureligiozni odnosi, u kojima su uvek najvažniji bili principi verske tolerancije, milosrđa i pomoći bližnjem. I danas naš ustav odražava principe uzajamnog poštovanja, saradnje i neprihvatljivost vređanja verskih osećanja“, rekao je poslanik.

Pored toga, prema mišljenju Gazajeva, u Rusiji se uvek uvažava mišljenje duhovnih vođa – na primer, poglavari tradicionalnih verskih zajednica članovi su savetodavnih organa ministarstava i resora.

„Osuđujem svaku manifestaciju ekstremizma i terorizma. A stranim zemljama bih preporučio da usvoje uspešno iskustvo Rusije u izgradnji međureligioznog mira i sloge u zemlji“, dodao je Gazajev.

U četvrtak, 29. oktobra, muškarac naoružan nožem je kod katedrale Notr Dam u Nici usmrtio tri osobe uz povike „Alahu akbar“. Policija ga je ranila, a zatim odvela u bolnicu. Napadač je identifikovan kao dvadesetjednogodišnji azilant iz Tunisa koji je nedavno preko Italije došao u Francusku.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala