Rusija poziva na zajedničku borbu protiv terorizma

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nakon terorističkog napada u Beču poziva da se ulože kolektivni napori u borbi protiv terorizma, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Tema koju je Rusija pokretala i koju pokreće dugi niz godina – udruživanje napora u borbi protiv terorističke pretnje“, rekla je Zaharova za „Rusiju 24“.

Ona je podsetila da je ruska strana o tome govorila mnogo puta na platformama UN, Savetu bezbednosti, Generalnoj skupštini, na međunarodnim forumima i na najvišem nivou. Zaharova je istakla da je to bila tema u govorima ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, predstavnika ruske vlade, nadležnih organa.

„Polazimo od toga da taj problem treba tretirati kolektivno, da se moraju tražiti kolektivna rešenja i da je samo u takvom formatu moguće postići najefikasniji rezultat, rezultat koji svi očekuju, odnosno beskompromisnu borbu protiv međunarodnog terorizma“, zaključila je diplomata.

Sinoć se u Beču dogodio teroristički napad koji je izveo 20-godišnjak poreklom iz Severne Makedonije, koji ima i državljanstvo Austrije, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Austrije. Napadač je usmrtio četiri osobe, a njega je policija likvidirala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala