Prvi let ruskog bombardera Tu-160M sa novim motorima /video/

© Sputnik / Sergeй Skrыnnikov / Uđi u bazu fotografijaTu-160
Tu-160 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Modernizovan strateški bombarder Tu-160M je dobio nove motore NK-32-02 i tom prilikom je organizovan let sa aerodroma Kazanske vazduhoplovne fabrike S.P. Gorbunov, saopštila je pres služba Ujedinjene avionske korporacije (UAK).
„Prvim letom strateškog bombardera Tu-160M, koji je modernizovan novim serijskim motorima NK-32-02, pilotirala je posada pod upravom Anrija Naskidjanca. Avion je leteo na visini od šest hiljada metara, a let je trajao dva sata i dvadeset minuta“, izvestila je UAK.

Tokom leta testirani su ažurirani opšti sistemi aviona i radioelektornika koja je instalirana tokom modernizacije aviona i ocenjene su performanse novog motora NK-32 serije 02.

„Prema informacijama posade, let se odvijao u normalnom režimu, sistemi i oprema su radili bez ikakvih primedbi“, navodi se u saopštenju korporacije.

Tu-160 je nadzvučni strateški bombarder sa promenljivom geometrijom krila. Tokom 2015. godine je doneta odluka da se obnovi proizvodnja Tu-160 u modernizovanoj verziji Tu-160M. Prvi put je 2. fevruara poleteo modernizovani Tu-160M „Igor Sikorski“. 

Avion je dobio novu letačku i navigacionu opremu, brodski komunikacioni kompleks, sistem upravljanja, radarsku stanicu i nove elektronske sisteme.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala