Prebrojani prvi glasovi na izborima u Americi

Pratite nas
Birališta širom Sjedinjenih Američkih Država su otvorena i u toku je glasanje za predsednika. Birači se opredeljuju između aktuelnog predsednika rupublikanca Donalda Trampa i demokratskog kandidata Džoa Bajdena. Već su objavljeni prvi izborni rezultati sa dva biračka mesta.

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden osvojio je svih pet glasova za predsednika u Diksvil Noču, malom naselju u saveznoj državi Nju Hempšir uz američko-kanadsku granicu.

Birališta je posle ponoći otvorio i susedni Milsfild, ali u njemu je Tramp osvojio više glasova od Bajdena, odnosno osvojio je 16, dok je Bajden osvojio pet glasova.

© SputnikVidžet za američke izbore za inžekt
Prebrojani prvi glasovi na izborima u Americi - Sputnik Srbija
Vidžet za američke izbore za inžekt

U Diksvil Noču glasalo se nekoliko minuta nakon ponoći, i to je prvo mesto u kojem su objavljeni rezultati glasača, brojani na dan izbora, prenose američki mediji.

Po tradiciji, svi glasači su se okupili u sobi za glasanje u odmaralištu Balsams kako bi tajno glasali nakon otvaranja birališta malo posle ponoći.

Kako se navodi, glasanje u ovom mestu je omiljeno za novinare i posmatrače željne bilo kakvih nagoveštaja kakav će tok glasanja biti, prenosi Tanjug.

Međutim, glasanje u ovom mestu nije uvek dobar pokazatelj ishoda izbora, jer je, primera radi, 2016. godine sve glasove osvojila tadašnja kandidatkinja Hilari Klinton, koja je pretrpela poraz na tadašnjim izborima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala