Mediji: Severna Koreja minirala granicu sa Kinom da spreči prodiranje korone

© AP Photo / Ng Han GuanZastave Severne Koreje i Kine
Zastave Severne Koreje i Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obaveštajna služba Južne Koreje tvrdi da je Severna Koreja preduzela krajnje mere u borbi protiv korone – minirala je granicu sa Kinom kako bi sprečila prodiranje virusa na svoju teritoriju, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Kako se navodi, ovu informaciju je podelila državna Obaveštajna uprava tokom zasedanja parlamenta Južne Koreje, a medijima je saopštio jedan od poslanika Narodne skupštine zemlje, predstavnik opozicione stranke „Građanska snaga“.

Kako tvrdi obaveštajna služba, Severna Koreja se plaši da će širenje virusa korona imati katastrofalne posledice po njihovu zemlju, s obzirom na nerazvijenost medicinske infrastrukture.

„S obzirom na to da nemaju fizičke i tehničke mogućnosti da se izbore sa virusom korona, za Severnu Koreju je kovid 19 – trauma“, rekao je južnokorejski poslanik.

Ističe se da se u Severnoj Koreji 27. februara pojavio dokument u kome se tvrdilo da u slučaju širenja virusa korona u zemlji može stradati i 500 hiljada ljudi.

„Sever je zatvorio granice i minirao ih je na delovima sa Kinom“, rekao je poslanik, pozivajući se na podatke obaveštajne službe Južne Koreje.

Prema njegovim rečima, Severna Koreja je zabranila uvoz iz inostranstva i Južne Koreje, a carinike koji omoguće uvoz robe iz inostranstva surovo kažnjavaju.

Takođe, obaveštajna služba Južne Koreje tvrdi da u Severnoj Koreji navodno preti smrtna kazna zvaničnicima koji ne mogu da kontrolišu širenje zaraze, ali nema konkretnih dokaza i primera.

Severna Koreja tvrdi da u zemlji nemaju potvrđene slučajeve virusa korona.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala