Lukašenko: Vlast štiti interese građana koji su glasali za ujedinjenu Belorusiju

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaPristalice beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka na mitingu u Minsku
Pristalice beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka na mitingu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlast štiti interese većine građana koji su glasali za ujedinjenu Belorusiju i koji se zalažu za „nezavisnu i stabilnu državu“, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenosi Belta.
„Kao lider države, odgovorno izjavljujem da smo u stanju da se efikasno suprotstavimo izazovima i pretnjama koji dolaze spolja, da obezbedimo unutrašnju političku stabilnost, da sprečimo građanski raskol i samovolju pojedinih radikalnih elemenata. Odlučno štitimo interese većine građana koji su glasali za ujedinjenu Belorusiju i koji se zalažu za nezavisnu i stabilnu državu“, rekao je beloruski lider, primajući akreditive niza stranih ambasadora.

Lukašenko je istakao da danas Belorusije prolazi kroz težak period, što je povezano sa zaštitom suvereniteta, očuvanjem stabilne situacije u zemlji i produbljivanjem dijaloga u društvu.

Prema rečima beloruskog lidera, „kaleidoskop ovogodišnjih događaja je bio ispit ne samo za vlast, nego i za celokupno belorusko društvo“.

Lukašenko je takođe izjavio da današnje vreme diktira potrebu da se sa prazne retorike i glasnih političkih izjava pređe na stvarna dela.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala