Festival fotografije „Vizualizator” od 18. novembra do 5. decembra

© Rudolf StroblFotografija Rudolfa Stobla, učesnika festivala Vizualizator
Fotografija Rudolfa Stobla, učesnika festivala Vizualizator - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osmi Festival fotografije „Vizualizator” biće održan od 18. novembra do 5. decembra u Beogradu. Festival će biti otvoren izložbom odabranih radova italijanskog fotografa Stefana de Luiđija, člana prestižne svetske agencije VII.

Tokom petnaestodnevnog programa festival „Vizualizator” predstavlja domete, kako svetske, tako i domaće fotografske scene i podstiče međusektorsku saradnju. On ujedno aktivira i edukuje publiku, stvarajući festivalsku platformu kroz deset izložbi, pet tribina, šest radionica i prezentacije portfolija.

 

© Tara FallauxFotografija holandske autorke Tare Folo, predstavljena na izložbi u okviru festivala Vizualizator
Festival fotografije „Vizualizator” od 18. novembra do 5. decembra - Sputnik Srbija
Fotografija holandske autorke Tare Folo, predstavljena na izložbi u okviru festivala Vizualizator

Učesnici festivala su i Holanđanka Tara Falo, Foto savez Srbije, srpski fotograf Dragoljub Zamurović, Austrijanac Rudolf Strobl, Danac Mads Greve, profesor foto-novinarstva na Danskoj školi za medije i novinarstvo, kao i Norvežanka Linda Burnan Engelbert.

 

Izložbe i tribine će biti organizovane u Ustanovi kulture Stari grad, Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947”, Kući Đure Jakšića, Galeriji „Progres” i drugim prostorima.

© Stefano de LuigiFotografija italijanskog autora Stefana de Luiđija, deo izložbe u okviru festivala "Vizualizator"
Festival fotografije „Vizualizator” od 18. novembra do 5. decembra - Sputnik Srbija
Fotografija italijanskog autora Stefana de Luiđija, deo izložbe u okviru festivala "Vizualizator"

Cilj projekta je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti, naveli su organizatori iz Centra za razvoj fotografije.

Konkurs Pres foto Srbija

U saradnji s Udruženjem novinara Srbije, Centar za razvoj fotografije je i ove godine raspisao konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima „Pres Foto Srbija".

Konkurs je otvoren do 12. novembra i pravo učešća na njemu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji i inostranstvu u periodu od 1. januara 2019. do 1. novembra 2020. godine, kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na području Srbije u istom periodu.

Konkurs prati i izložba odabranih radova, koji će biti izloženi u okviru festivala fotografije „Vizualizator” u periodu od 18. novembra do 5. decembra.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala