Baku tvrdi da protivnik granatira dva regiona, a Jermenija saopštava o ozbiljnim gubicima Azerbejdžana

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPogled na Stepanakert u Nagorno-Karabahu
Pogled na Stepanakert u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da Oružane snage Jermenije gađaju teritorije Agdamskog i Agdžabedinskog regiona, koji se nalaze u blizini borbene zone u Nagorno-Karabahu, dok jermenska strana tvrdi da je Azerbejdžan pretrpeo „velike gubitke u borbama na jugoistoku“.

 

„Jedinice Oružanih snaga Jermenije ponovo granatiraju civilnu infrastrukturu u selima Agdamskog i Agdžabedinskog regiona. Jedinice azerbejdžanske armije preduzimaju adekvatne recipročne mere“, saopštila je pres-služba.

Sa druge strane, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan je saopštila da su specijalne jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana pretrpele ozbiljne gubitke u borbama na jugoistoku Nagorno-Karabaha.

„Tokom vojnih operacija u jugoistočnom pravcu fronta, armija odbrane Nagorno-Karabaha i dobrovoljci poslednjih dana su priredili protivniku pravi 'pakao' u našim šumama. Terorističke grupe i jedinice specijalnih snaga protivnika i dalje trpe ozbiljne gubitke u ljudstvu i tehnici“, napisala je Stepanjan na Fejsbuku.

Azerbejdžanska vojska tvrdi da su njihovi vojnici likvidirali izviđačku diverzantsku grupu Oružanih snaga Jermenija u pravcu Zangilanskog regiona.

„Drugog novembra, na državnoj granici sa Jermenijom u pravcu Zangilanskog regiona Azerbejdžana sprečena je još jedna provokacija protivnika. Likvidirana je izviđačka diverzantska grupa protivnika, koja je napala naše jedinice sa teritorije Jermenije, pokušavajući da zauzme povoljna uzvišenja kod državne granice. Protivnik je bio primoran da se povuče, ostavljajući za sobom gubitke u ljudstvu i municiju“, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva odbrane.

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan je demantovala ovu informaciju.

 

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala