Vojni eksperiment ili paranormalna pojava: Pećina u kojoj se telefoni gase, a voda kaplje naopako

CC0 / piksabej / Pećina
Pećina - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Već na ulazu oseti se čudna energija koja ne dolazi s ovog sveta, ispričao je Dimitrios Makridopoulos o grčkoj pećini uz koju se vežu razna svedočanstva i nagađanja o vojnim eksperimentima.

Tajnovito mesto nadomak Atine gotovo da niko i ne obilazi. Razlog tome jesu brojna sujeverja koja dolaze da istraže samo obožavaoci paranormalnog. Pećina Davelis nalazi se na jugozapadnoj strani planine Pendeli, s koje je svojevremeno dolazio materijal za izgradnju Partenona.

Pećina je nazvana po razbojniku iz devetnaestog veka po imenu Davelis. On ju je sa svojom bandom koristio kao skrovište, a prema legendi, postojao je i lavirint tunela koji je vodio do kuće vojvotkinje koja mu je bila ljubavnica. Na ulazu u pećinu, u steni nalazi se crkva pustinjaka iz 12. veka.

Malo dublje u pećini poštovao se bog Pan, a ostaci koji to potvrđuju mogu se videti u Arheološkom muzeju u Atini. Na jednom od zidova mogu se videti reljefi nekadašnjih putnika, uključujući nekoliko engleskih pisaca devetnaestog i ranog dvadesetog veka.

Postoje zapisi o tome da je grčka vojska onde izvodila poverljive operacije, zbog čega je pećina bila zatvorena za javnost. Povezivala se i s nuklearnim oružjem, eksperimentima tokom hladnog rata te brojnim teorijama zavere. Paranormalni status dobila je zbog najrazličitijih ispovesti posetilaca. Navodno su videli vodu koja kaplje s poda prema vrhu pećine, stvorenja nalik mačkama koja hodaju uspravno, a i sa elektronskim uređajima se nešto čudno zbiva – gase se i kvare kada ste u pećini.

Dimitrios Makridopulos je uvek bio opčinjen neobičnim pojavama. Proždirući knjige o okultnim fenomenima, od detinjstva do odraslih godina, postao je znatiželjan o planini Penteli, oblika piramide.

Bez obzira na to šta je istina, studija koju je sproveo Jorgos D. Papadeas iz Instituta za geologiju i istraživanje minerala Grčke iz 2002. godine navodi da postoji nešto neobično u pećini. Naučnici su pronašli ploču obogaćenu grafitom između slojeva mermera, što planinu čini dobrim provodnikom elektromagnetnih talasa, prenosi portal B92.

Osim toga, mermer sa ove planine poseduje određena naučna svojstva koja ga dovode do dobijanja električnog naboja u uslovima visokog pritiska, čime se mogu objasniti bizarne elektromagnetske pojave, ali i zdravstvene, poput vrtoglavice i dezorijentacije.

Na taj način, Dimitrios Papanikolau, profesor geologije na Univerzitetu u Atini koji proučava Penteli još od 1973. godine, kaže da se u planini ne događa ništa paranormalno već da je nauka sve objasnila.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala