Tvorac sistema „Topolj“ i „Jars“: Rusija ima višak nuklearnog potencijala

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDemonstracija raketnog sistema "Topolj M" na podmoskovskom poligonu Alabino
Demonstracija raketnog sistema Topolj M na podmoskovskom poligonu Alabino - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ima trenutno višak nuklearnog potencijala, smatra glavni konstruktor Moskovskog instituta za toplotnu tehniku (MIT), tvorac strateških raketnih sistema „Topolj“, „Jars“ i „Bulava“ Jurij Solomonov.
„Strateške nuklearne snage moraju da reše problem osiguranja nacionalne bezbednosti države. Sada je taj potencijal zagarantovano preteran", rekao je Solomonov u intervjuu koji će biti objavljen u sledećem broju časopisa „Nacionalna odbrana“.

Dodao je i da je jednostavno nemoguće zaustaviti modernizaciju naoružanja.

Zanimljivo je i da najnovija ruska podmornica na nuklearni pogon nosi naziv po velikom knjazu Monomahu, a nazvana je u njegovu čast - „Vladimir Monomah“. - Sputnik Srbija
„Nema te vojne mašinerije koja može da pobedi u vojnom sukobu sa Rusijom“ /video/

„Ovde ne bi trebalo da bude reči o konkurenciji, ni o politici, već o onome što je razumno i dovoljno. U ovom slučaju, ono što je minimum i dovoljno određuje se, pre svega, kriterijumom, o kojem sam više puta govorio na svim nivoima, uključujući i najviši, univerzalni kriterijum „isplativost“, rekao je glavni projektant MIT-a.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala