„Svi su svesni koliko je Bajden ignorisao Srbe“: Grenel razgovarao sa američkim Srbima

© AP Photo / Evan VucciRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Ričard Grenel, specijalni predstavnik predsednika Donalda Trampa za KiM, i u nedelju se sastao s predstavnicima srpsko-američke zajednice, ovoga puta u Pitsburgu, gde je poručio da bi pobeda Džoa Bajdena na izborima 3. novembra ceo region Balkana vratila u status kvo.

Grenel je napomenuo da su svi svesni ko je Džo Bajden, šta je na Balkanu učinio i koliko je ignorisao Srbe i Srbiju, rekli su Tanjugu predstavnici inicijative "Srbi za Trampa 2020" koja je organizovala taj skup u Pensilvaniji.

Ako bi se desilo da Bajden pobedi, nikakvog napretka ne bi bilo, rekao je Grenel na skupu podrške Donaldu Trampu, na kome je bilo reči o svemu onome što je Tramp učinio i što još želi da postigne u Srbiji.

U ime inicijative na čijem čelu je profesorka Olga Ravasi, Grenela su na početku skupa predstvili Stefani Lalić Adams, ćerka Nika Lalića, jednog od heroja misije Halijard spasavanja američkih pilota u Drugom svetskom ratu, i advokat Peđa Filipović.

Grenel je, dodaju, nakon izlaganja imao priliku da razgovara s prisutnima i bio je vrlo raspoložen da odgovara na pitanja.

Među prisutnima bili su i Mark Zatezalo, član parlamenta savezne države Virdžinije, i Valeri Gajdos, članica parlamenta savezne države Pensilvanije.

Ravasijeva je u subotu organizovala skupove podrške Trampu u Viskonsinu i Čikagu, a proteklog u Milvokiju. Grenel se u tom najvećem gradu Viskonsina sastao sa srpskom zajednicom i prisustvovao je liturgiji u Hramu Svetog Save.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala