Rusija: Novi planovi militanata da optuže Damask i Moskvu za provokacije u Idlibu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaKuće uništene u napadu terorista u sirijskoj provinciji Idlib
Kuće uništene u napadu terorista u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saznao je za planove militanata da optuže sirijske vladine snage i ruske vazdušno-kosmičke snage za izvođenje napada na naselja u idlibskoj zoni deeskalacije, izjavio je na brifingu zamenik načelnika ruskog Centra kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.
„U ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana stigle su nove informacije o planovima terorističkih grupa za optuživanje sirijskih vladinih snaga i ruskih vazdušno-kosmičkih snaga za izvođenje artiljerijskih i vazdušnih napada na naselja koja su pod kontrolom ilegalnih oružanih formacija na teritoriji u idlibskoj zoni deeskalacije“, rekao je on.

Grinkevič je istakao da militanti žele da izvrše napad dronovima na civilne objekte u području naselja Nahlaja u Siriji i objave video-snimak koji optužuje Damask i Moskvu.

„Militanti nameravaju da objave video-snimak posledica insceniranog napada na svojim propagandnim resursima na internetu sa optužbama protiv sirijskih vladinih snaga i ruskih vazduhoplovnih snaga“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala