Rogozin o Putinovim kritikama: Ispoštovali smo dogovoreni rok, probila ga je vlada

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Dmitrij Rogozin
Vladimir Putin i Dmitrij Rogozin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon kritike koju mu je uputio ruski predsednik Vladimir Putin, generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin izjavio je da sa odobravanjem programa za razvoj svemira odugovlači vlada.
„Projekti programa za stvaranje raketno-kosmičkog kompleksa superteške klase i multisatelitske orbitalne grupe 'Sfera' podneti su ruskoj vladi u dogovoreno vreme – u avgustu ove godine“, napisao je Rogozin na svom Tviter nalogu. 

​Istovremeno, šef „Roskosmosa“ izrazio je nadu da će „nakon današnjeg sastanka biti dogovoren iznos finansiranja tih programa, a da će sami programi biti usvojeni“.

„Zahvalan sam predsedniku na podršci razvoja naučnog svemira. To je važan rezultat današnjeg sastanka sa Putinom“, napisao je on.

Rogozin je u intervjuu za Sputnjik u avgustu rekao da će do kraja ove godine vladi biti podnet na odobrenje Jedinstveni državni program svemirskih aktivnosti Rusije. 

Prema njegovim rečima, on bi trebalo da obuhvati programe prema „supertežini“, grupi „Sferi“, razvoju navigacione grupe „Glonas“, segmentima vezanim za stvaranje kopnene kosmičke infrastrukture na kosmodromu „Vostočni“, kao i investicioni projekti.

Podsetimo, Putin je tokom današeg sastanka tražio da se objasne razlozi kašnjenja odobravanja programa, u okviru kojih je „Roskosmos“ trebalo da napravi, između ostalog, supertešku raketu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala