Predsednik Argentine: Primiću rusku vakcinu, uskoro očekujemo 25 miliona doza

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik V" Naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik V Naučno-istraživačkog instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Argentina bi u decembru-januaru mogla da dobije od Rusije 25 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, izjavio je u intervjuu za Sputnjik predsednik te zemlje Alberto Fernandes. On je saopštio je da će primiti rusku vakcinu kada bude dostupna za ostale građane zemlje.
„Moći će da nam obezbede 10 miliona doza, koje ćemo moći da imamo u decembru, a u prvim danima januara mogli bismo da dobijemo, kako mi kažu, još 15 miliona doza“, rekao je.

Odgovarajući na pitanje da li će primiti rusku vakcinu, Fernandes je odgovorio potvrdno.

„Imam dva uzorka koja su mi poslata iz Rusije, ali čini mi se nepoštenim da se vakcinišem, dok drugi Argentinci ne mogu to da učine“, rekao je lider.

Ranije je generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio da se vode pregovori o isporuci ruske vakcine „Sputnjik V“ u Argentinu, a da je već sklopljen sporazum o isporukama u Brazil i Meksiko.

Nedavno je legendarni fudbaler, Argentinac Dijego Maradona izjavio da se uzda u ruskog predsednika Vladimira Putina i da je ubeđen da će se uskoro pojaviti vakcina protiv virusa korona.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Ona trenutno prolazi treću fazu testiranja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala