Lukašenko: Nećemo ni verskim organizacijama dozvoliti da unište državu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će vlasti suzbiti pokušaje bilo koje organizacije, uključujući verske, da unište državu.
„Ako, makar jedna organizacija u Belorusiji, građanska ili verska, bude imala za cilj uništenje države, moraću da reagujem. Kao šef države po ustavu, obavezan sam da zaštitim svoju državu. To je moja osnovna obaveza“, izjavio je Lukašenko na sastanku sa poglavarom Beloruske pravoslavne crkve, mitropolitom Minskim i Zaslavskim Veniaminom, prenosi BelTa.

U ovom trenutku, kako je on naveo, Belorusija ne može da prihvata sveštenike iz Poljske zbog stava Varšave prema Minsku.

„Kako da prihvatamo sveštenike iz Poljske kada je poljska država, potpuno katolička, zauzela takav stav prema Belorusiji? To nije normalno“, rekao je Lukašenko.

Podsetimo, Minsk je 31. avgusta zabranila katoličkom nadbiskupu Tadeušu Kondruseviču da uđe iz Poljske u Belorusiju.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo da je tokom jučerašnjeg protesta u Minsku bilo uhapšeno oko 300 demonstranata. Oni su naveli i da su na akciji bili prisutni i anarhisti sa kamenjem i limenkama za gas.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala