Dr Kon uputio novo upozorenje, posebno se obratio Beograđanima

© Sputnik / Branko MaksimovićPredrag Kon na konferenciji „Svet posle virusa korona“
Predrag Kon na konferenciji „Svet posle virusa korona“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, uputio je novo upozorenje, posebno se obraćajući Beograđanima.

„U toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu izbegavajte sve gužve i skupove. Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19 do 5 časova. Ako ipak morate da izlazite iz kuće... Nosite zaštitnu masku uvek, a posebno u zatvorenom prostoru. Svako dobro“, napisao je Kon.

Prema rečima dr Predraga Kona, očekuje se da će broj zaraženih nastaviti da raste narednih desetak dana i da bi mogao da dostigne više od 2.000 novoobolelih dnevno, a da će broj preminulih od kovida postati dvocifren.

Kon je na Fejsbuku komentarisao i one koji ne veruju u to da maske štite.

„Kada Vas ismevaju što nosite masku, kažite da se na taj način ismevate Kriznom štabu. To će ih razgaliti... Uostalom i za virus kažite da je nastao i da je izmišljen u Kriznom štabu jer to vole da čuju... Kažite da je za sve u ovoj pandemiji kriv Krizni štab... Ali ne zaboravite... stalno i uvek: Nosite masku“, napisao je dr Kon.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala