Američki pilot se seća kakav je osećaj leteti u ruskom lovcu MiG-29

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAkrobatska grupa „Striži“ u lovcima MiG-29 na avio-spektaklu u čast Dana pobede na aerodromu Kubinka
Akrobatska grupa „Striži“ u lovcima MiG-29 na avio-spektaklu u čast Dana pobede na aerodromu Kubinka - Sputnik Srbija
Pratite nas
MiG-29 je avion koji je odličan za manevrisanje, ali nema najbolji domet i preglednost situacije, rekao je penzionisani pilot američkog vazduhoplovstva Gaj Rejzer, koji je učestvovao u testovima sovjetskih lovaca u Poljskoj 2001. godine.

Rejzer i njegove kolege obučavali su poljske pilote koji su leteli na avionima MiG-29 nakon ulaska Poljske u NATO 1999. godine, prenosi „Nešnal interest“.

„Avion je bio lak za manevrisanje, ali čini mi se da mu je bilo potrebno mnogo goriva“, rekao je penzionisani pilot, upoređujući sovjetski lovac sa američkim F-15E. Rejzer je takođe primetio da lovcu MiG-29 „nedostaje opšta preglednost i domet“.

MiG-29 je sovjetski višenamenski lovac četvrte generacije. Prva serijska modifikacija se nalazi u vojsci od 1983. godine.

MiG-29 je opremljen odbrambenim kompleksom dizajniranim da blagovremeno upozori pilota na pretnju, informiše o pravcu mogućeg napada, kao i ometanju neprijateljskih raketnih sistema za navođenje.
Avion An-22 Antej na probi vezdušnog dela Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Avion u avionu: Kada Antonov nosi MiG-29 /video/

Ranije je „Nešnal interest“ pisao da se modernizovan MiG-29 može smatrati modernim borbenim avionom, pošto je dobio najnovije sisteme za letenje i sisteme naoružanja koji omogućavaju vazdušne operacije različitog stepena složenosti. Lovac je dobio nove rakete vazduh-zemlja i protivbrodski sistem naoružanja.

Glavna karakteristika modernizovanog MiG-29 je posebna instalacija za elektronsko ratovanje koja štiti letelicu od neprijateljske protivvazduhoplovne odbrane i presretača.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala