Rusija: Militanti u Idlibu spremaju provokacije

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib
Zajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Militanti u sirijskoj zoni deeskalacije Idlib pozivaju lokalno stanovništvo da učestvuje u snimanju insceniranog granatiranja, izjavio je na brifingu zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

Prema njegovim rečima Centar za pomirenje nastavlja da dobija informacije o pripremi novih provokacija terorista u zoni deeskalacije Idlib, kojima bi optužili sirijske vladine snage za kršenje prekida vatre i napade na naselja na teritoriji pod kontrolom terorista.

„Prema dostupnim informacijama, militanti privlače lokalno stanovništvo u naseljima Tekad i Kafer Nuran da učestvuje u snimanju insceniranog granatiranja u vidu navodnih posledica napada vladinih snaga“, istakao je Grinkevič.

On je naveo da Centar za pomirenje nije potvrdio sukobe između vladinih snaga i militanata na tom području i dodao da Centar poziva komandante ilegalnih oružanih formacija da odustanu od oružanih provokacija i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima pod njihovom kontrolom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala