Vučić: Biće još pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u društvu srpskog člana BiH Predsedništva Milorada Dodika „Srpsku kuću“ u Podgorici.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u društvu srpskog člana BiH Predsedništva Milorada Dodika „Srpsku kuću“ u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Podgorici da će Srbija i dalje pomagati srpskom narodu u Crnoj Gori. Vučić je, nakon posete Srpskoj kući, rekao da je srećan i zadovoljan što je Srbija uložila 3,5 miliona evra u taj velepni projekat na najlepšem mestu u Podgorici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas pre podne "Srpsku kuću" u Podgorici, gde ga je dočekao direktor "Srpske kuće" Emilo Labudović, a potom su zajedno obišli sedište institucija i organizacija koje su osnovane radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, a za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 3,4 miliona evra.

Preneo je da je video deo naučnih časopisa koje nije mogao da vidi ranije i značajniju štampanu produkciju, a sadržajem koji tek dolazi Srpska kuća I njena biblioteka pokazaće pravi smisao.

"Želim vam da još uspešnije i umešnije ovde radite. Što se nas tiče, što nas više napadaju da ulažemo novac, mi ćemo ulagati još više, jer je to novac građana Srbije. Srećan sam što smo ovo poklonili srpskom narodu u Crnoj Gori. Takvih stvari biće još u Crnoj Gori, na primorju i na severu. Želja je Srbije da Srbi budu svoji na svome, i da ponosno čuvaju srpsko ime i prezime da našem narodu pomognemo", rekao je Vučić.

Najavio je da će da pokloniti i 300 knjiga iz lične biblioteke, kao i da će se pobrinuti za donaciju još 700 knjiga.

"Imam mnogo knjiga i nemam gde ni da ih držim više. Rekao sam da ću 300 svojih lični knjiga pokloniti i još 700 kao donaciju. Moliću ljude i u Službenom glasniku i Zavodu za udbženike da pomognu jer je važno promovisanje našeg pšisma I jezika", objasnio je on.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da mu je bilo važno da konačno poseti Srpsku kuću u Podgorici, te da je prijatno iznenađen i izgledom objekta i svim sadržajima koji su im predstavljeni.

U delegaciji Srbije, uz predsednika Vučića u Podgorici su ministri Nebojša Stefanović i Nenad Popović, a u "Srpskoj kući" su ih dočekali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i ambasador Srbije Vladimir Božović.

U "Srpskoj kući" su smeštene Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savet, Udruženje književnika srpskog naroda, Srpska televizija, Srpski radio, novine, portali, Srpski kulturni centar.

Posle posete "Srpskoj kući" predsednik Srbije uputiće se u Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde će biti sahranjen mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala