Jermenija: Imamo neoborive dokaze da Turska šalje sirijske plaćenike u Karabah /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da postoje „neoborivi dokazi“ da Turska vrbuje i šalje u Azerbejdžan „hiljade sirijskih plaćenika“. Svoju tvrdnju je potkrepio snimkom ispitivanja zarobljenog Sirijca.

Pašinjan je na svojoj Fejsbuk stranici objavio video-snimak saslušanja Sirijca Muhameda Al Šhaira, kojeg su, prema podacima jermenskih snaga bezbednosti, zarobile jedinice Armije odbrane Karabaha.

„Sada već postoje neoborivi i sveobuhvatni dokazi vrbovanja hiljade plaćenika u Siriji i njihovog prebacivanja u Azerbejdžan od strane Turske radi učešća u vojnoj agresiji protiv Ardžaha (Karabaha)“, napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, reč je o „međunarodnoj kriminalnoj mreži, čije razotkrivanje ne može da ostane bez posledica“.

„Uskoro će biti novih svedočenja“, dodao je premijer.

Ranije je sirijski lider Bašar Asad izjavio u intervjuu za Sputnjik da se militanti iz Sirije prebacuju u Karabah i da Turska koristi teroriste iz Sirije i drugih zemalja u Nagorno-Karabahu, što Ankara kategorički demantuje.

I francuski predsednik Emanuel Makron je ranije izjavio da zvanični Pariz raspolaže informacijama o tome da se borci iz Sirije prebacuju u Karabah kako bi učestvovali u borbama. S tim u vezi, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je ranije da Baku od Pariza nije dobio dokaze o prebacivanju plaćenika u Karabah.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala