Objavljen snimak kako azerbejdžanska vojska uništava jermenske vojne kamione /video/

© AFP 2023 / HANDOUT/ Azerbaijani Defence Ministry Azerbejdžanska artiljerija puca na položaje jermenske vojske tokom sukoba u Karabahu
Azerbejdžanska artiljerija puca na položaje jermenske vojske tokom sukoba u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je video-snimak trenutka uništavanja vojnih kamiona jermenske vojske, natovarenih municijom.

„Nakon što su azerbejdžanske oružane snage pre nekoliko dana uništile raketno-artiljerijsko skladište jermenske vojske, koje se nalazi na okupiranim teritorijama, došlo je do ozbiljnog nedostatka municije kod neprijateljskih jedinica“, navedeno je na sajtu azerbejdžanskog vojnog resora.

Ministarstvo ističe da zbog toga „neprijatelj pokušava da iskoristi svu raspoloživu municiju u žarištima borbenih dejstava“.

„Za vreme vazdušnog nadzora područja tokom noći 31. oktobra, utvrđena je lokacija dva kamiona sa municijom. Vojni kamioni su odmah uništeni preciznom vatrom“, saopštio je vojni resor Azerbejdžana.

Podsetimo, borbe na liniji razdvajanja zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala