Novi protest opozicije u Minsku: Počela hapšenja demonstranata, policija ispalila hice upozorenja

© Sputnik / Viktor TolochkoHapšenja u Minsku
Hapšenja u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko osoba je privedeno u Minsku zbog učešća u neodobrenoj akciji, potvrdila je portparolka policije Natalija Ganusevič saopštenja lokalnih medija o zadržavanjima u nedelju.

„Ima pritvorenih. Nekoliko osoba je privedeno zbog učešća u neodobrenom masovnom događaju“, rekla je zvanična predstavnica minske policije.

Komentarišući informacije medija o pucanju u vazduh od strane policije u cilju suzbijanja protesta, ona je potvrdila da su snage bezbednosti to uradile. 

„U vazduh su ispaljeni hici upozorenja da bi se suzbile povrede zakonodavstva“, rekla je ona.

Ganusevičeva je istakla da minska policija još jednom podseća građane da ne treba da prihvataju pozive na Telegram-kanalima i učestvuju u neodobrenim akcijama. Sagovornica agencije je pozvala građane da poštuju belorusko zakonodavstvo.

Demonstracije u Minsku - Sputnik Srbija
Vodeni topovi na ulicama Minska: Opozicija kreće u „marš predaka“

Ranije je u prestonici Belorusije kolona demonstranata započela šetnju u pravcu metro stanice „Moskovska“. Lokalni mediji „Naša Niva“ saopštili su da su hapšenja učesnika protestne šetnje opozicije počela kod te metro stanice i da su ljudi počeli da beže.

Zatim su lokalni mediji javili da se u Minsku formiralo nekoliko kolona učesnika nedozvoljene akcije protesta nakon hapšenja u blizini stanice metroa, kao i da se učesnici kreću ka istočnoj periferiji glavnog grada Belorusije.

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala