Na skupu podrške Trampu u Americi Srbi, Crnogorci, Makedonci /video/

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Incijativa “Srbi za Trampa 2020” organizovala je u subotu u Čikagu miting podrške predsedniku SAD Donaldu Trampu pred izbore koji će biti održani u utorak. Ista organizacija učestvovala je i na skupu u Viskonsinu.

Novi skup podrške biće organizovan danas u Pitsburgu, a njemu će se pridružiti i ambasador Ričard Grenel, specijalni predstavnik predsednika SAD za Kosovo i Metohiju, rekla je za Tanjug osnivač inicijative Olga Ravasi, koja je organizovala i skup u Viskonsinu.

Skup u Čikagu održan je u subotu posle podne po lokalnom vremenu, na trgu kod statue Pabla Pikasa, a podršku predsedničkoj kampanji pružili su Srbi iz Čikaga ali i Crnogorci, Makedonci i pripadnici drugih balkanskih naroda koji će glasati ili su već glasali za Trampov reizbor, saopšteno je iz Inicijative.

Prisutni su nosili američke i srpske zastave, a na transparentima su se, osim Trampu, mogle videti i poruke podrške policiji, porodičnim vrednostima i srpskom narodu u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

Specijalni gost skupa, republikanski kandidat za senatora Ilinoisa Mark Karan, rekao je da “demokrate vladaju Čikagom i državom već decenijama" i da "posledice njihove vlasti najbolje osećaju građani Ilinoisa".

"Nadam se zato da će građani skupiti hrabrosti da naprave pozitivnu promenu i smene korumpiranu vlast", rekao je on.
Slobodan Jokić iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020” rekao je da su na skupu i predstavnici srpske dijaspore iz Viskonsina, da su se okupili da pruže podršku Trampu, koji je kako je naglasio pokazao da je izuzetan lider.

"Zbog toga ćemo glasati za njegov ponovni izbor i još četiri godine u Beloj kući", rekao je on.
Pozvao je sve sunarodnike da glasaju za republikanske kandidate iz Ilinoisa.

Na skupu u Viskonsinu su učestvovali senator Ron Džonson, kongresmen Brajan Stil, bivši Guverner Viskonsina Skot Voker, državni predstavnik Viskonsina Kodi Horlaker i predstavnik Parlamenta Viskonsina Čak Vicger, saopšteno je iz Inicijative "Srbi za Trampa".

Na skupu su učestvovali srpski predstavnici iz inicijative "

Bivši guverner Voker je izjavio da su se u poslednjih nedelju dana milioni dolara slili u Viskonsin iz demokratske stranke, jer znaju značaj te države na izborima.

"Svaki glas je značajan i cenimo sve što je inicijativa "Srbi za Trampa 2020" učinila do sada. Saznali smo o inicijativi kroz veliku medijsku podršku koju vaša kampanja uživa, posebno u Srbiji, a pratimo i sve vaše društvene medije”, rekao je Voker.

Predstavnik Inicijative Slaviša Rađen je rekao da je zbog cenzure svega što je vezano za Trampa u Americi, organizacija "Srbi za Trampa" imala dobru saradnju sa medijima u Srbiji i rasejanju.
On je istakao da je to jedini način da poruka stigne do srpsko-američkog biračkog tela ako bi im približili ciljeve, program i imena lokalnih kandidata.

Kongresmen Brajan Stil je zahvalio inicijativi, a posebno na svim glasovima koje su obezbedili za njegov, ali i za reizbor predsednika Trampa.

Predstavnici republikanskog štaba iz Viskonsina su, takođe, izrazili zahvalnost i želju da nastave uspešnu saradnju sa Inicijativom "Srbi za Trampa 2020".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala