Merkelova persona non-grata u berlinskoj pivari

© REUTERS / Kai PfaffenbachNemačka kancelarka Angela Merkel pije pivo
Nemačka kancelarka Angela Merkel pije pivo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Berlinska pivara Staendige Vertretung (StaeV) stavila je na crnu listu nepoželjnih osoba nemačku kancelarku Angelu Merkel, ministra finansija Olafa Šolca i druge političare zbog uvođenja ograničenja, kao posledica pandemije virusa korone, piše „Špigel“. Odluku je donelo rukovodstvo kompanije na čelu sa Jornom Peterom Brinkmanom.
U obraćanju koje je objavljeno na fejsbuku izvršni direktor pivare Birkman i njegov partner po biznisu Jan Filip Bubinger izjavili su da „političari nisu iskoristili vreme od aprila da pripreme zemlju za drugi talas pandemije“. U isto vreme Staendige Vertretung je preduzela sve mere i izradilo koncepciju kako bi zaštitili goste od infekcije virusom korona. Odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata, po njihovom mišljenju, potpuno je nejasna i predstavlja čisti akcionizam.

Brinkman je pozvao kolege – vlasnike restorana i barova – da se ugledaju na njega i unesu na crnu listu odgovorne za mere koje vode ka zatvaranju objekata.

Brinkman je naveo da su Merkelova i Šulc ranije Staendige Vertretung.

Staendige Vertretung je otvoren 1997. godine u vladinom kvartu u Berlinu. U njemu se prodaje tradicionalna hrana i svetlo pivo, proizvedeno u Kelnu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala