Mandić: Važno je što je Vučić danas sa Srbima u Crnoj Gori

© Foto : Demokratski frontAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas sa srpskim narodom u Crnoj Gori i istakao da od vremena kralja Aleksandra Karađorđevića do danas niko nije više pomogao Srbima u Crnog Gori koliko predsednik Vučić.

Mandić je ispred Srpske kuće u Podgorici, neposredno pre dolaska predsednika Vučića, rekao da je njegov dolazak u Crnu Goru veoma važan za Srbe koji su, kako je rekao, ostali bez mitroplita Amfilohija, istorijske ličnosti na koju se dominantno oslanjala čitava politika i snaga srpske crkve.

„Mitropolit je crkvu zatekao skoro u ruševinama, a ona se danas tako uzdigla i moćna je narodna ustanova“, rekao je Mandić.

On je kazao da dočekuju predsednika Vučića ispred zgrade koja je vlasništvo srpskog narda u Crnoj Gori za šta je, kako je istakao, dominantno zaslužan sam Vučić.

„Njegova ideja je bila da se ovde omogći srpskim kulturnim ustanovama i informativnim redakcijama da dobuiju prikladan prostor odakle će srpski narod da čuva svoj identitet“, rekao je Mandić novinarima.

„Ranije smo imali velike probleme, ali odluka premijera i predsednika Vučića da pomogne srpski narod zaslužila je jednu novu odrednicu, da od vremena kralja Aleksandra do danas niko nije više pomogao srpski narod nego što je to predsednik Vučić“, rekao je Mandić.

Upitan o čemu su razgovarali sinoć sa predsednikom Vučićem i da li o novpoj vladi, Mandić je kazao da je srpski narod u Crnoj Gori sastavni i organski deo srpskog naroda i da shvata da pripada narodu koji broji sedam miliona i da su imali potrebu da predsedniku Vučiću saopštimo svoje gledište.

© Foto : DFAndrija Mandić
Mandić: Važno je što je Vučić danas sa Srbima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Andrija Mandić

On je ponovio da će podržati manjinsku vladu na čelu sa Zdravkom Krivokapićem i da je ta odluka samostalna i uslovljena čitavim nizom činjenica od kojih je najvažnija da se totalitarni i autokratski režim Mila Đukanovića ne vrati na vlast.

„Za nas je takođe, od posebnog značaja da smo čuli od predsednika Vučića drugačiju procenu datog trenutka. On kaže da sam ja bio na vašem mestu, ja to nikad ne bih prihvatio i ne bi bilo šanse da bi podržao odluku koja je doneta iz neke ambasade ili iza koje stoje određeni antisrpski krugovi“, rekao je Mandić.

Podsetio je da na izjave iz američke ambasade da srpski političari ne mogu u vlast i da se ta formulacija proširi da ni političari ne mogu da uđu u vladu.

„Tako da je doveden u pitanje pravni i izborni sistem u Crnoj Gori, možda Crnoj Gori nisu ni potrebni, možda je najbolje da se ne troši novac za to nego da se ode u neku ambasadu ili kod lokalnih crnogorskih oligarha da se dobije spisak kako treba da izgleda vlada“, rekao je Mandić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala