Jermenija: Azerbejdžanska avijacija bombardovala grad Martakert i okolna mesta

© AP PhotoAzerbejdžanske snage uništavaju most koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah
Azerbejdžanske snage uništavaju most koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžanska avijacija bombardovala je grad Martakert i okolna mesta, saopštio je Jedinstveni jermenski informacioni centar.
„Protivnik je noćas, 1. novembra upotrebio vojnu avijaciju na grad Martakert i okolna mesta. Kao rezultat bombardovanja došlo je do velikog razaranja. Noćas su granatirana sela gornje podregije Askerana. Protivnik je otvorio vatru iz sistema „Grad“ i „Smerč“ na sela Avetaranoc i Sznek. Među civilima nema povređenih“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, dopisnik Sputnjika preneo je da je nekoliko eksplozija odjeknulo u prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah u nedelju ujtro.

U Stepanakertu se na kratko oglasila sirena za vazdušnu opasnost. Nisu stizale informacije o razaranjima u gradu. Dopisnik Sputnjika javlja da, sudeći po karakterističnom zvuku ekplozija, može biti u pitanju delo sistema za protivvazduhoplovnu odbranu.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska strana prekršila primirje na azerbejdžansko-jermenskoj granici koristeći minobacače.

Podsetimo, borbe na liniji razdvajanja zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala