Francuska policija pustila iz pritvora osumnjičenog za napad na sveštenika

© AP Photo / Laurent CiprianiPripadnici policije u francuskom Lionu
Pripadnici policije u francuskom Lionu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac, koji je zadržan u subotu u okviru istrage slučaja o napadu na sveštenika u Lionu, pušten je na slobodu, javila je agencija Frans pres pozivajući se na tužilaštvo.

Tužilaštvo je u subotu saopštilo da je privedena jedna osoba koja bi mogla da odgovara prvim svedočenjima svedoka.

„Nema dokaza koji bi ga povezali sa napadom“, navelo je tužilaštvo, ističući da mu zdravstveno stanje ne dozvoljava da ostane u pritvoru.

Tužilaštvo Liona je, nakon ranjavanja sveštenika, pokrenulo slučaj o pokušaju ubistva. Gradonačelnik Liona izjavio je da motivi napadača još uvek nisu utvrđeni, ističući pritom da u ovoj fazi nije isključena nijedna verzija onoga što se dogodilo.

© AP Photo / Laurent CiprianiPravoslavna crkva u Lionu ispred koje je upucan sveštenik
Francuska policija pustila iz pritvora osumnjičenog za napad na sveštenika - Sputnik Srbija
Pravoslavna crkva u Lionu ispred koje je upucan sveštenik

Podsetimo, pravoslavni sveštenik ranjen je u subotu uveče iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao. Lokalni mediji su saopštili da je francuska policija uhapsila u nedelju osumnjičenog napadača.

Sveštenik je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život.

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao „Alahu Akbar“ (Bog je najveći) odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu osamnaestogodišnji Čečen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala