Amerika želi skandinavske mirotvorce na Karabahu

© STRINGERJermenski vojnici na frontu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Jermenski vojnici na frontu tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD podržavaju ideju raspoređivanja mirovnjaka iz skandinavskih država u Nagorno-Karabahu, saopštio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan.
„Svako posredovanje ili mirovnjaštvo Turske je neuspešna inicijativa za SAD, kao i za Jermeniju. Mi smatramo da obe države treba da pristanu na raspoređivanje skandinavskih mirovnjaka. Mi sarađujemo sa vladama skandinavskih država po pitanju formiranja mirovnih snaga koje bi mogle biti raspoređene u regionu radi podrške režima prekida vatre“, rekao je O'Brajan. Govoreći pred jermenskom dijasporom u Los Anđelesu.

Po njegovim rečima, teško je predstaviti da može doći do stabilnog mira u Karabahu, ako tamo ne budu višenacionalne mirovne snage ili posmatrači. On smatra da mirovne snage ne treba da uključuju predstavnike Minske grupe, pa ni SAD niti susedne države.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da u Nagorno-Karabah treba poslati vojne posmatrače, ali konačnu odluku o tome će doneti suprotstavljene strane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala