FBI spreman za moguće nerede posle izbora

© AP Photo / Alex BrandonBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro uspostavlja komandne centre širom SAD kako bi agenti bili spremni za slučaj da, posle predsedničkih izbora, izbije nasilje, piše Volstrit džurnal.

FBI je potvrdio da će štab u Vašingtonu biti komandni centar u kojem će biti procenjivane opasnosti od eventualnih pretnji posle izbora.

Dodatne pripreme FBI usledile su posle procena američkih zvaničnika da bi, posle izbora, moglo doći do nereda ili uništavanja imovine zbog povišenih političkih tenzija i rasnih problema, prenosi RTS.

Posebni centri će biti uspostavljeni širom SAD, kako bi agenti lakše mogli da prate razvoj događaja i komuniciraju sa lokalnim policijama.

Iako su takvi centri uspostavljani i tokom ranijih izbora, šef kancelarije FBI u Sijetlu Abas Golfri objašnjava da su ove godine „brige pristune zbog povišenih tenzija koje traju od leta“.

Takođe, rekao je da su ranije policija i FBI bili zabrinuti zbog mogućnosti terorističkih napada tokom izbornog procesa, ali da je ove godine sva pažnja usmerena na lokalne grupe, koje bi mogle izazvati nerede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala