Pašinjan: Kad Baku govori o oslobađanju Karabaha, to znači Karabah bez Jermena

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da poruke iz Azerbejdžana o „oslobođenju“ Nagorno-Karabaha znače oslobađanje od Jermena.

„Ta reč (oslobođenje) zahteva ‘prevod’. To znači oslobođenje Karabaha od Jermena, to je direktna pretnja genocidom.. To još jednom dokazuje da Karabah pod kontrolom Azerbejdžana znači Karabah bez Jermena. Zato smatramo da u slučaju Nagorno-Karabaha upravo sada treba primeniti formulu ‘otcepljenje radi spasenja’ “, naveo je Pašinjan u intervjuu za TV „Al Arabija“.

Kako je dodao, „svima je očigledno da postojanje Jermena Nagorno-Karabaha, koji su uvek činili više od 80 odsto stanovništva, u sastavu Azerbejdžana nije moguće“.

„Događaji kada se protiv Nagorno-Karabaha koriste teroristi i terorističke metode samo su još jedan argument u prilog prava Nagorno-Karabaha na nezavisnost“, zaključio je Pašinjan.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija. Trenutno je na snazi treće primirje, koje ni jedna od strana ne poštuje.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala