Novak Đoković možda dolazi na sahranu mitropolita Amfilohija

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković trebalo da se vrati u Beogradu posle završetka turnira u Beču, gde je eliminisan u četvrtfinalu, ali postoji i mogućnost da ode u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Ukoliko Đoković ode na sahranu, radiće se o privatnoj poseti, što znači da Novak neće biti dostupan javnosti i medijima, objavila je „Nova“.

Na vest da je preminuo mitropolit crnogorsko-primorski, Novak Đoković se od njega oprostio na društvenim mrežama, objavivši na Instagramu njegovu fotografiju.

Na dan kad je mitropolit preminuo, Đoković je igrao meč u četvrtfinalu turnira u Beču, gde je doživeo jedan od najubedljivijih poraza u karijeri.

© Foto : Instagram/djokernoleNovak Đoković se oprostio od Amfilohija na Instagramu
Novak Đoković možda dolazi na sahranu mitropolita Amfilohija - Sputnik Srbija
Novak Đoković se oprostio od Amfilohija na Instagramu

Novak je posle meča rekao da je svoj cilj u Beču ostvario plasmanom u četvrtfinale, što mu je poboljšalo šanse da ostane prvi na ATP listi na kraju godine.

„Ovo je baš jako tužan dan… Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina“, izjavio je posle meča Đoković.

Đoković je dodao da mu se nije igralo.

„Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vest. Jeste, ali ne u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Sada ću biti neko vreme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome“, rekao je prvi igrač sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala