Nagorno-Karabah: Azerbejdžan raketira četiri grada

© Foto : Minoboronы Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaOružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu
Oružane snage Azerbejdžana tokom borbi u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske Oružane snage raketirale četiri karabaška grada, uključujući i prestonicu Stepanakert.
„Azerbejdžan je tokom dana nastavio da gađa naselja u Nagorno-Karabahu. Ujutru Stepanakert, u podne gradove Martuni i Marakert, a trenutno je grad Šuša meta različitih raketnih sistema neprijatelja“, navodi se u saopštenju službe na Telegramu.

Dopisnik Sputnjika saopštava da se u pravcu grada Šuša, koji se nalazi nedaleko od prestonice Nagorno-Karabaha, danas čuju snažne eksplozije koje odjekuju na različitim udaljenostima. Situacija u Stepanakertu je mirna.

Nešto kasnije azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Jermenija gađala naselja u dva rejona koji se nalaze u blizini zone sukoba u Nagorno-Karabahu.

„Protivnik granatira grad Terter, naselje Šiharh i selo Eskipara iz tog rejona, kao i selo Gijamedlini Agdžabedinskog rejona“, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Podsetimo, Oružane snage Nagorno-Karabaha optužile su Azerbejdžan da je tokom noći granatirao naseljena mesta i civilnu infrastrukturu te nepriznate republike, dok je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je jermenska strana tokom noći granatirala ceo pojas duž Agdžabedinskog regiona.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala