Mihalkov: Biće teško da neko zauzme mesto Šona Konerija

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaRežiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala
Režiser Nikita Mihalkov na ceremoniji otvaranja 40. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski glumac Šon Koneri je bio plemeniti aristokrata i demokrata, interesovao ga je svet koji ga je okruživao, za razliku od mnogih zvezda koje ne zanima ništa osim njih samih, rekao je ruski režiser Nikita Mihalkov Sputnjiku povodom smrti čuvenog glumca.
„Šon Koneri je glumac apsolutno najviše klase engleske škole, u svim ulogama, čak i u blokbasterima, uvek je bio veran sebi. To je majstorstvo, sjajan smisao za humor i samoironija. Glumio sam sa njim u filmu 'Crveni šator', nismo bili zajedno u kadru, ali sam ga video na delu i najviše me je iznenadilo to što se pored njega niste osećali kao pored zvezde. On je bio plemeniti aristokrata i demokrata, i što je najvažnije – zanimao ga je svet oko njega, za razliku od mnogih zvezda kojima nije zanimljivo ništa osim njih samih“, rekao je Mihalkov.

Prema mišljenju ruskog režisera, biće teško da neko zauzme mesto Šona Konerija, isto kao i mesto Marlona Branda, Gregorija Peka, Henrija Fonde ili Pitera O'Tula.

Proslavljeni glumac Šon Koneri preminuo je danas u 90 godini. ​Igrao je u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima "Nesalomivi", "Ime ruže", "Lov na Crveni oktobar", "Indijana Džons", "Poslednji krstaški pohod" i mnogim drugim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala