Habib Nurmagomedov zapretio Makronu: Neka ti Svemogući unakazi lice /foto/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaTrening Habiba Nurmagomedova
Trening Habiba Nurmagomedova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov, poreklom iz Dagestana, objavio je opasne pretnje francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na druuštvenim mrežama.
 „Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji pod sloganom slobode govora vređaju osećaje više od jedne i po milijarde muslimanskih vernika. Neka ih Alah osramoti na ovom svetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete videti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (neka je mir i Božiji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, decu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Verujte mi, ove provokacije će im se vratiti“, napisao je Habib na Instagramu.
View this post on Instagram

Da obezobrazit Vsevыšniй lico эtoй tvari i vseh ego posledovateleй, kotorыe pod lozungom svobodы slova oskorblяюt čuvstva bolee polutora milliarda veruющih musulьman. Da unizit ih Vsevыšniй v эtoй žizni, i v sleduющeй. Allah skor v rasčёte i vы эto uvidite. Mы - musulьmane, lюbim našego Proroka Muhammada (da blagoslovit ego Allah i privetstvuet) bolьše, čem naših matereй, otcov, deteй, žёn i vseh ostalьnыh blizkih našemu serdcu lюdeй. Poverьte mne, эti provokacii im vыйdut bokom, konec vsegda za Bogoboяznennыmi. - ‎قبح الله وجه هذا الأبتر وجميع تبعهم الذين يؤذون الشعور أكثر من نصف مليار مسلم تحت قناع الحرية ‎أذلهم الله في الدنيا والآخرة إن الله سريع الحساب ‎نحن مسلمون نحب رسولنا ونبينا محمد صلى الله عليه وسلم أكثر من أمهاتنا وآبائنا وأبنائنا وأزواجنا ومن جميع خلق الله سبحانه وتعالى ‎صدّقوني هذه الاستفزازات سوف تخرج من أعناقهم والعاقبة للمتقين - Holy Quran 33:57 ------------------ إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا Voistinu, teh, kotorыe ponosяt Allaha i Ego Poslannika, Allah proklяl v эtom mire i v Posledneй žizni i ugotovil im unizitelьnыe mučeniя.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Prethodno je francuski predsednik Emanuel Makron obećao da će njegova zemlja čvrsto stajati protiv verskih ekstremista nakon napada u Nici, u drugom napadu u zemlji za koji je ovog meseca optužen islamistički terorizam.

„Francuska neće odustati od naših vrednosti“, rekao je Makron u Nici, pošto je tuniski migrant gotovo pola sata divljao nožem u napadu na ljude koji su se molili u bazilici.

Podsetimo, u napadu u crkvi je umrla 60-godišnjakinja, a u blizini je pronađeno telo muškarca, 55-godišnjeg radnika crkve, kojem je takođe prerezano grlo. Druga žena, 44-godišnja Brazilka koja je pobegla iz crkve u obližnji restoran, umrla je nedugo nakon toga od više rana nožem.

Napadač, na kojeg je policija pucala identifikovan je kao 21-godišnji Brahim Aouisaoui, koji je prošlog meseca stigao u Italiju, a zatim otputovao u Francusku, rekli su pravosudni izvori.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala