Američka vojska izvela akciju u afričkoj državi

CC BY 2.0 / U.S. Army photo by Spc. Steven Young / Flickr / Specijalne jedinice američke vojske "zelene beretke" tokom vežbe u vazduhoplovnoj bazi Eglin
Specijalne jedinice američke vojske zelene beretke tokom vežbe u vazduhoplovnoj bazi Eglin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska izvela je akciju u afričkoj državi Nigeriji, oslobodivši državljanina SAD koji je prethodno otet u Nigeru, a potom držan zarobljen na severu Nigerije, i on se sada nalazi na sigurnom, saopštio je Pentagon.

„Američke snage sprovele su operaciju spasavanja talaca tokom ranih sati 31. oktobra u severnoj Nigeriji kako bi vratile američkog državljanina kojeg je držala grupa naoružanih muškaraca. Ovaj američki državljanin je na sigurnom“, rekao je portparol Pentagona Džonatan Hofman, prenosi Tanjug.

Dodaje se da nijedan pripadnik vojske SAD nije povređen u ovoj akciji.

​„Cenimo podršku naših međunarodnih partnera u izvođenju ove operacije. Sjedinjene Države će nastaviti da štite naše ljude i naše interese svuda u svetu“, saopštio je Pentagon.

Stejt department je ranije ove nedelje potvrdio da je američki državljanin otet u Nigeru.

​Lokalni mediji izvestili su da je Amerikanac bio misionar. Kako su objavili pojedini američki mediji, radi se o Filipu Voltonu (27), a američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da se radi o "velikoj pobedi naših specijalnih snaga".

​Guverner lokalnog regiona u kome se dogodila otmica rekao je da je šest muškaraca na motorima naoružanih „kalašnjikovima“ došlo na imanje muškarca u selu Masalata, blizu granice sa Nigerijom.

Guverner Abdurahaman Musa rekao je medijima da su muškarci, nakon što su tražili novac, odveli američkog državljanina u pravcu nigerijske granice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala