Vučić: Očekujemo Prištinu u „mini Šengenu“, a onda i Sarajevo i Podgoricu /video/

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Očekujemo da se Priština priključi već na sledećem susretu, a onda očekujemo Sarajevo i Podgoricu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle onlajn sastanka o „mini Šengenu“ sa premijerima Severne Makedonije i Albanije.

Vučić je naveo da je na današnjem razgovoru sa Zoranom Zaevom i Edijem Ramom „razgovarano o mnogo konkretnih projekata“. Rekao je da su postignuti dogovori oko tri tačke, a to su radne dozvole, međusobna pomoć kod vanrednih događaja i još brži carinski rad.

Kako je naveo, do 10. novembra, kada će biti održan sledeći samit „mini Šengena“ u Sofiji, trebalo bi da budu završene tehničke formalnosti kako bi građani Srbije, Severne Makedonije i Albanije mogli da ulaze u te tri zemlje samo sa ličnom kartom.

Takođe, građani tri zemlje od 10. novembra moći će da ulaze bez PCR testa.

Predsednik Srbije naveo je da su tri zemlje razgovarale o zajedničkoj borbi protiv pandemije virusa korona, tako da građani koji se zateknu u nekoj od tri države mogu da budu primljeni na lečenje u slučaju bolesti, a da postoji mogućnost i zajedničkog nastupa u nabavci vakcina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala