Nemirna noć u Nagorno-Karabahu: Pljušte međusobne optužbe za kršenje primirja

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaUništena vojna tehnika Armije odbrane Karabaha u rejonu Hadruta
Uništena vojna tehnika Armije odbrane Karabaha u rejonu Hadruta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska nepriznate Nagorno-Karabaške republike izvestila je da je tokom noći zaustavila napade azerbejdžanskih oružanih snaga u severnom i jugoistočnom pravcu linije fronta, dok Azerbejdžan optužuje Jerevan za granatiranja u blizini granice sa Karabahom.
„Ovi pokušaji su osujećeni, ovde je neprijatelj takođe pretrpeo velike gubitke. Trenutno se nastavljaju operacije otkrivanja i uništavanja neprijateljskih snaga“, navodi se u saopštenju vojske nepriznate Nagorno-Karabaške republike.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izjavilo je da jermenska vojska granatira područja koja se graniče sa Nagorno-Karabahom.

„Naselja u regionima Goranboj, Terter i Agdžabedi u Azerbejdžanu podležu artiljerijskoj vatri. Vojska preduzima odgovarajuće mere", kaže se u saopštenju.

Borbe su nastavljene uglavnom na Agderinskom, Hodžavedskom i Gubadlinskom frontu, azerbejdžanska vojska je zaustavila sve napade i uništila veliki broj neprijateljskih snaga, uključujući i dva aviona Su-25, tri tenka T -72, deset različitih topova, dve samohodne haubice „Gvozdika“.

Vlasti nepriznate Nagorno-Karabaške republike su izjavile da je dan ranije Azerbejdžan izveo raketne udare na Stepanakert, Šuši, Askeran, Martakert i Martuni. Povređeno je mnogo civila i naneta je značajna materijalna šteta.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala