Kremlj: Ekstremizam ne sme da se krije iza religije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi
Pogled na Spasku kulu i zidine Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekstremizam ne sme da se krije iza religije, ni jedna vera ne podržava terorizam, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Ni jedna religija ne dopušta ideju ekstremizma. Štaviše, sve religije apsolutno odbacuju ekstremizam. Svi pokušaji da se ektremizam kamuflira religijom moraju biti presečeni“, rekao je on.

Tim rečima je Peskov prokomentarisao izjavu moskovskog muftije Marata Alimova koji je rekao da što je više džamija u zemlji, to je manje radikala.

Podsetimo, Napadač koji je 29. oktobra u Nici usmrtio tri osobe identifikovan je kao dvadesetjednogodišnji Tunišanin koji je nedavno preko Lampeduze stigao u Frnacusku.

Terorista je uz povike „Alahu akbar“ jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko ljudi povredio kod katedrale Notr Dam u Nici. Policija ga je ranila, a zatim odvela u bolnicu. 

Nedugo nakon toga, u Avinjonu drugi muškarac je sa povicima „Alahu akbar“ pokušao da napadne policajce. Istovremeno, u Džedi napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povređen ali nije u opasnosti.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je Francuska ponovo meta terorizma i najavio oštrije bezbednosne mere i uključivanje vojnih snaga.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala