Gužva na Cetinju: Narod se poklanja mitropolitovom odru /video/

© FotoMitropolitovo telo na Cetinju
Mitropolitovo telo na Cetinju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Telo mitropolita Amfilohija prebačeno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore u manastir na Cetinje gde mu se služi pomen.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, gde je bio na lečenju zbog zaraze koronavirusom, što je utvrđeno 6. oktobra.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, gdje je bio na lečenju zbog zaraze koronavirusom, što je utvrđeno 6. oktobra.

Njegovo zdravstveno stanje juče se naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomedijastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća, rekla je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović. Upala pluća bila je uzrokovana koronavirusom, iako je mitropolit bio negativan na kovid-19 već 10 dana. Zbog toga je bio intubiran i priključen na invazivni respirator.

Rano jutros je mitropolita Amfilohija u bolnici pričestio podgorički paroh protojerej Branko Vujačić, a sve vreme njegovog bolničkog lečenja je uz njega bio njegov kelejnik jeromonah Justin Mrenović, sabrat Cetinjskog manastira, naveo je Episkopski Savet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala